Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام محمدرضا دیانت، استاد مرکز تخصصی نماز قم امروز، ششم آذر در همایش استانی اجلاس نماز که با رویکرد نمازشناسی و شیوه‌های دعوت به نماز در سالن اجتماعات جهادکشاورزی استان برگزار شد گفت: افراد در گروه قائم‌الصلاة، کاسل‌الصلاة، کاهل‌الصلاة، تارک‌الصلاة، منکرالصلاة و مانع‌الصلاة تعریف می شوند که برای هر یک از این گروه‌ها باید برنامه‌ای تدوین شود تا بتوان آنان را در مسیر نماز نگاه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص افراد مانع‌الصلاة به آیه 114 سوره مبارکه «بقره» که می‌فرماید؛ «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا ۚ أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ ۚ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ» و افزود: اگر افراد در گروه‌هایی غیر از قائم‌الصلاة قرار دارند باید بررسی کرده و اشکال رفع شود و بهتر است علل سهل‌انگاری در نماز به عموم مردم شناسانده شود.
حجت‌الاسلام دیانت به تشریح علل سهل‌انگاری افراد در نماز پرداخت و بیان کرد: نشناختن نماز، عقده و مشکلات، خانواده‌های بی‌تفاوت، معرفی الگوهای غلط، شبهات، توهم بی‌اثر بودن نماز، امیدهای کاذب، همنشینی با افراد بی‌نماز، بلد نبودن نماز، بی‌نظمی و تنبلی، مسئولان و نمازگزاران از جمله عوامل سهل‌انگاری در نماز است.
وی اضافه کرد: نماز خط قرمز خداست، صدها روایت در باب اهمیت نماز آمده است که باید مورد توجه واقع شود، احساس حقارت کردن، داشتن عقده نسبت به افراد دین‌دار، رفتار افراد نمازگزار با دیگران از دیگر مواردی است که همه ما که در جرگه مسئولان انجام وظیفه می‌کنیم باید رعایت کنیم.
دیانت بر لزوم ارائه الگوهای مناسب و موفق متناسب با سن و حال و هوای نوجوانان و جوانان تأکید کرد و گفت: برای همه اقشار جامعه الگوهای موفق برای معرفی وجود دارد، برای رفع شبهات نیز علاقه‌مندان می‌توانند در سایت قنوت جست‌و‌جو کرده و مطلب مورد‌نیاز را دریافت کنند، متأسفانه مطالعه بین نوجوانان و جوانان کم است و گاه گرفتار دام دشمنان می‌شوند.
استاد مرکز تخصصی نماز قم با ابراز تأسف از اینکه احکام را علمی و عینی کار نکردیم، تصریح کرد: حالات تقدس‌مآبانه را باید کنار گذارد، احکام باید عینی در مدارس بیان شود تا تجسم درستی از احکام در ذهن نوجوان ترسیم شود، اگر نوجوان نحوه وضو گرفتن صحیح را فرا بگیرد هیچ‌گاه به خطا این عمل را انجام نمی‌دهد، چه بسا شاهدیم برخی از مسجدی‌ها وضو را به درستی به جا نمی‌آورند.
حجت‌الاسلام دیانت بابیان اینکه همانگونه که دوست دارید با شما رفتار شود با دیگران رفتار کنید، ابراز کرد: برای اینکه در دعوت به نماز موفق باشید باید 4 عامل ویژگی، نیاز، دغدغه و آزار و آسیب را در نظر گرفت. باید تدابیری همسو با دغدغه نمازگزار و مخاطب بیان کنید، قطعا کودک و نوجوان دغدغه‌اش مباحث اقتصادی یا وحدت نیست، برای هر سن باید متناسب با همان سن مطالب بیان شود تا خروجی مناسبی را شاهد باشیم و دعوت‌ها به گونه‌ای باشد که هضم مطالب برای مخاطب راحت باشد.
وی اضافه کرد: شما به عنوان مسئول وظیفه تبلیغ نماز و بیان احادیث در این حوزه را عهده‌دار هستید، وظیفه گفتن با شماست و خدا این مطالب را در دل مردم قرار می‌دهد. باید فرهنگ مطالعه افزایش یابد، سرانه مطالعه در کشور بین 2 دقیقه تا 76 دقیقه است، اما خوشبینانه‌ترین حالت حاکی از 15 دقیقه مطالعه است، جوانان اگر با فرهنگ مطالعه اخت بگیرند می‌توانند به بسیاری از شبهات پاسخ دهند.
حجت‌الاسلام دیانت بیان کرد: تبلیغ هر خانواده یک محفل قرآنی و هر خانواده 10 دقیقه مطالعه باید در جامعه نهادینه شود، بی‌شک از دل مسجد فرهنگ مطالعه خارج می‌شود. اگر قصد داریم کادرسازی و نیروسازی داشته باشیم باید مسجد داشته باشیم، اینکه ما روحانیون منبر برویم و بعد از آن سریع مسجد را ترک کرده و به مسجد دیگری برویم نمی‌توان فرهنگ‌سازی و کادرسازی کرد. اینکه والدین در خانه حوصله فرزندان را نداشته باشند نمی‌توانند نیروسازی هم داشته باشند و دعوت به نماز کنند.
وی ادامه داد: همزبان شدن با کودک و نوجوانان بسیار مهم است، شیوه تعامل و برخوردمان با کودکان اشتباه است. بیش از 10 میلیون دانش‌آموز داریم که قرار است فردا از بین همین دانش‌آموزان مسئولانی تربیت شوند که برای آنان باید فکری کرد. گاه شیوه‌هایی تعریف می‌شود که برای نوجوان و کودک بسیار سنگین و غیرقابل اجراست، در این زمان هم صدا شدن و هم زبان شدن بسیار حائز اهمیت است.
حجت‌الاسلام دیانت تأکید کرد: سبک‌های آموزش تبلیغی امروز کهنه است و باید عوض شوند، حتی اگر انسان‌هایی با افکار نو در این مسیر قرار گیرند نمی‌توانند موفق باشند چون سبک قدیمی است. اگر می‌بینیم فردی در مسیر درست قرار ندارد او را طرد نکنید باید با استفاده از ابزار هنر او را جذب کرد، مسئولان امامان جماعت مدارس را حمایت کرده و در این مراکز آموزشی به آموزش، سفارش و به بحث پرورش توجه شود.


حجت‌الاسلام علی رودبارانی، مسئول ستاد اقامه نماز استان نیز در ادامه این همایش گفت: شناخت، باور و یاور نماز بودن از ضروریات است، نماز درمان دردها و آسیب‌هایی است که جامعه با آنان درگیر است. 8 استاد مرکز تخصصی نماز قم در مدارس خدمات تبلیغی را انجام می دهند، که باید این خدمات در زندان‌ها نیز اتفاق افتد.
وی تصریح کرد: نماز به عنوان ستون دین نیازمند یاری است و همه ابزارها در شناساندن مزایای نماز باید به کار گرفته شود. 27اُمین اجلاس سراسری نماز 14 آذر در سمنان برگزار می‌شود، امید است همه دست به دست هم دهیم تا از نظر فکری، مادی و معنوی بتوانیم در حوزه نماز با جدیت بیشتری ورود کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا مرکزی ستاد اقامه نماز دیانت ترویج نماز استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که زوال عقل در افراد مسن بسیار شایع‌تر است، سالانه صدها هزار نفر به زوال عقل زودرس (YOD) در سنین جوانی مبتلا می‌شوند و یک مطالعه گسترده عوامل مرتبط با سبک زندگی و سلامتی را در این‌باره شناسایی کرده است.

ایسنا در گزارشی نوشت: پیش از این اکثر تحقیقات قبلی عامل اصلی این بیماری را به صورت ژنتیکی و از طریق انتقال نسل به نسل می‌دانستند، اما پژوهش جدید عوامل مختلف مربوط به سبک زندگی و سلامتی را که با خطر ابتلا به زوال عقل زودرس مرتبط هستند، شناسایی کرد.

«دیوید لیولین»، متخصص بیماری‌های همه‌گیر از دانشگاه اکسِتِر در انگلیس، این مطالعه را «بزرگترین و قوی‌ترین مطالعه در نوع خود» دانست که تاکنون انجام شده است. وی در این‌باره گفت: خوشبختانه می‌توان با توجه به طیف وسیعی از عوامل مختلف، خطر ابتلا به این وضعیت ناتوان کننده را کاهش دهیم.

تیم تخصصی داده‌های جمع آوری شده در مورد ۳۵۶ هزار و ۵۲ فرد زیر ۶۵ سال در انگلیس را تجزیه و تحلیل کرده است.

فاکتورهای کشف شده

به گزارش یورونیوز، در این مطالعه عواملی چون انزوای اجتماعی، آسیب شنوایی، سکته مغزی، دیابت، بیماری قلبی و افسردگی، همگی با خطر بالای زوال عقل زودرس مرتبط بودند.

کمبود ویتامین D و سطوح بالای پروتئین فعال سی-که توسط کبد در پاسخ به التهاب تولید می‌شود- نیز به معنای خطر بالاتر ابتلا هستند. همان خطری که داشتن دو نوع ژن (ApoE۴ وε۴) به عنوان عامل ژنتیکی ابتلا به آلزایمر ایجاد می‌کند.

به طور خاص، این مطالعات نشان داد افرادی با سطوح بالاتر تحصیلات و قدرت بدنی بیشتر (که با میزان قدرت دست اندازه‌گیری می‌شود)، با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل روبرو هستند.

علاوه بر عوامل فیزیکی، داشتن سلامت روانی همچون اجتناب از استرس مزمن، تنهایی و افسردگی نیز نقش مهمی را در عدم ابتلا ایفا می‌کند و از طرفی، سطح پایین فرهنگی و اقتصادی نیز در افزایش احتمال ابتلا نقش دارد.

در حالی که این نتایج به معنای رابطه مسقیم بین عوامل شناسایی شده و زوال عقل نیست، اما به درک جامع‌تری از این وضعیت کمک می کند. امری که می تواند برای پیشرفت در زمینه درمان‌های بهبود یافته و اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم باشد.

«استیوی هندریکس»، عصب‌شناس از دانشگاه ماستریخت در مورد اهمیت درمان زوال عقل زودرس گفت: زوال عقل زودرس تاثیرات بسیار جدی‌تری دارد، چرا که اغلب افراد مبتلا در رده سنی هستند که همچنان شغل، فرزندان و زندگی پرمشغله‌ای دارند.

این واقعیت که بسیاری از این عوامل قابل تغییرهستند، می‌تواند موجب ایجاد خوش بینی برای درمانگران و مبتلایان به این بیماری شود و افراد با اتخاذ سبک زندگی سالم تر به طور بالقوه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904234

دیگر خبرها

  • تبلیغ وام‌های کم بهره و فوری، شیوه جدید کلاهبرداران
  • هشدار قضائی درباره کلاهبرداری از طریق تبلیغ وامهای کم‌بهره
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه‌های آمریکایی
  • تبلیغ گوشی گوگل توسط محجبه آمریکایی
  • تبلیغ گوشی موبایل در امریکا توسط دختران با حجاب | تصویر
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است